Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с регулировката на фаровете на 146 и решение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
    по-добре щом си взел ХЕЛА го сложи на мястото на ДЕПО-то и експериментирай с него-с ДЕПО-то
    ХЕЛА-та, която взех беше със счупени водачи и я оправих според указанията в темата, и вече е на мястото на ДЕПО-то, а него пробвах да го отворя, да видя за какво иде реч, но след отварянето, вече не става фар от него, рефлектора му е позаминал доста, въпреки че е по-нов от хелата която взех, и пластмасата доста се изтормози докато го отворя...

Според мен ДЕПО-то не подлежи на ремонти много, в момента единствено стъклото сякаш може да върши някаква работа, както и машинката (на която пише ХЕЛА),ще пробвам да присъдя на ХЕЛА-та, защото тая която взех беше без машинка...
    sigpic
    146 1.9 JTD, 99'

Comment

• проблем с фаровете

Има ли някой в София, който да поправя фарове срещу заплащане?
      ALFA ROMEO-146 1.4 TS 97
      Last edited by abba; d.m.y г., 22:43.
      Alfa 156 sportwagon 1.9 jtd- 2001 г.

Comment

• Първоначално публикувано от abba Покажи съобщение
        Има ли някой в София, който да поправя фарове срещу заплащане?
        алфа ромео 146-1.4 TS 97
        И аз го търся този добър човек

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

• И аз дълго време се плаших но като направиш първия фар втория е като детска игра
          евала на Феникс за куража който даде на итал феста и тук в темата
          Alfa Romeo 145 1,4 T.S. 103HP

Comment

• Колеги ,кажете как да сваля маската на новия феислифт.Исках да оправя фаровете, но неможах да откача маската от бронята и се отказах.Благодаря предваретелно.

Comment

• Има едни клипсчета, които захващат маската за бронята. Развиваш двата болта 10-ки отгоре и издърпва се напред маската внимателно, за да се освободи от клипсовете, ако не ме лъже паметта.
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                Има едни клипсчета, които захващат маската за бронята. Развиваш двата болта 10-ки отгоре и издърпва се напред маската внимателно, за да се освободи от клипсовете, ако не ме лъже паметта.
                Не те лъже,точно така се сваля.
                Някой са доста стегнати,но излизат.
                Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

• http://forum.alfa145.com/index.php?a...e=post&id=5524
                  Това намерих, но ми се струва ,че е много играчка

Comment

• значи когато разглобих фаровете вътре водачите се бяха натрушили. Ето и моето решение незнам как по добре биха могли да се получат като оригиналните са. Ако някой има такъв проблем с фаровете може да пише мога да му продам комплект водачи алуминиеви или от пластмаса
                    Attached Files
                    Last edited by bobi_kz; d.m.y г., 12:11.
                    -------------------------------
                    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• браво, колега
                      Просто няма смисъл да се оподобява оригинала, важно е да се ползва идеята на оригиналния водач, а и най-лесния вариант е да се направи с алуминиева ламаринка. Хем не се чупи, хем не старее, а и лесно се обработва.
                      От къде намери този пластмасов профил, ако не е тайна де?
                      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                      сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

• Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
                        От къде намери този пластмасов профил, ако не е тайна де?
                        прилича ми на моделирано от Bison-течна стомана (както и аз направих моите)
                        иначе явно колегата е стругар-фрезист щом изработва такива детайли от алуминий и пластмаса
                        Last edited by ogi100; d.m.y г., 17:14. Основание: .
                        Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                          значи когато разглобих фаровете вътре водачите се бяха натрушили. Ето и моето решение незнам как по добре биха могли да се получат като оригиналните са. Ако някой има такъв проблем с фаровете може да пише мога да му продам комплект водачи алуминиеви или от пластмаса

Чакам офертата ти

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

• само една забележка, оригиналния водач има едни скосявания които не си направил и фаровете няма да се регулират коректно.
                            точка

Comment

• да така е не са направени но в момента фаровете светят много добре не е проблем да се направят (тази пластмаса ми е намери баща ми) имаме цех с машини и там ми ги направиха могат да се направят и от алумин но незнам дали в момента имаме материал ще кажа на някой работник да направи 1 комплект и който го иска го получава

---------- Post added at 11:20 ---------- Previous post was at 11:18 ----------

Първоначално публикувано от JORDANGT Покажи съобщение
                              Чакам офертата ти
                              колега за каква кола са имам само модела на 145 и 146

---------- Post added at 11:33 ---------- Previous post was at 11:20 ----------

Първоначално публикувано от JORDANGT Покажи съобщение
                              Чакам офертата ти
                              значи колега има алумин! поръчах 1 комплект 25 лв. някъде защото трябва да почерпя работника все пак той си има др. работа и за материала ако искаш др. седмица ще идвам към софия и ще ти ги донеса
                              -------------------------------
                              ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                              ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                                значи колега има алумин! поръчах 1 комплект 25 лв. някъде защото трябва да почерпя работника все пак той си има др. работа и за материала ако искаш др. седмица ще идвам към софия и ще ти ги донеса
                                Здрасти.Ако твоя човек прави все още такива водачи да се разберем нещичко на ЛС за някоя поръчка за 3-4 алфетки,че тука по Плевенско са едни...
                                ALFA 156 1.8 TS '99 (polyurethaned by ФЕРАРИСТ & crew,rebuild engine by to6ko,vegatta & crew)sigpic & Alfa 145 1.6 TS `97

Comment

Working...
                                X